„V tomto utkání a i v celé sérii rozhodla šíře a kvalita kádru. Naše bojovnost na soupeře nestačila, proto si prodlužujeme sezónu,“ poznamenal k sérii play down trenér Spartaku Jan Knězů.

LITVÍNOV – PELHŘIMOV 4:2

V první třetině se hrálo oboustranně opatrně, bez šancí. V jejím závěru usedli na trestnou lavici v krátkém rozmezí Blažek a Zrzavý. První oslabení ještě Pelhřimov přežil bez úhony, ale v tom druhém už inkasoval. Po přihrávce Pecháčka dopravil míček do sítě Skalitz. Prakticky ihned po návratu ze šaten slavili domácí znovu, když Hocelík po spolupráci s Černým posunul skóre už na 2:0. Pelhřimov pak ukázal, že také umí využívat přesilovky a vyloučení Tichého už po pouhé vteřině potrestal Blažek. Obrat to ale nepřineslo. Ve 34. minutě Kašpárek upravil na 3:1 a Litvínov směřoval za vítězstvím. Třetí třetina to už jen potvrdila. Skalitz ve 42. minutě přidal čtvrtou branku Severočechů a i když pak snížil Švrkala, zápas už byl rozhodnutý. Power play Spartaku na tom nic nezměnila.

Branky a nahrávky: 19. Skalitz (Pecháček), 21. Hocelík (Černý), 34. Kašpárek (Hulič), 42. Skalitz (Hertl) – 25. Blažek (Zrzavý), 50. Fučík (Švrkala). Rozhodčí: Pangerl a Šedivý. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 111. Střely na branku: 32:26. Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1. Pelhřimov: Venkrbec – Kocián, Švrkala, Blažek, Koten, Knězů, Charouzek, Zrzavý, Poduška, Mozr, Fučík, Hendrych, Kubíček, Běhounek. (va)