Kolem 16:30 byl provoz obnoven jedním jízdním pruhem. Několikakilometrová kolona se pomalu rozjela. Zraněno bylo devět lidí, všichni pochází z Moldavska, řidič nákladního auta, do kterého dodávka narazila, je z Turecka.

"Čtyři lidé byli zraněni těžce, dva středně těžce, tři lehce. Vrtulníky dopravily zraněné do traumacenter a nemocnic," řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Upřesnila tak původní informaci, podle které bylo pět zraněných, z toho tři těžce. "Tři z těžce zraněných byli převedeni na umělou plicní ventilaci a dopraveni vrtulníkem do traumacenter v Brně a Praze. Čtvrtého těžce zraněného vezla do Brna sanitka. Ostatní zranění skončili v nemocnici v Jihlavě," dodala Filová.

Se začátkem jara se na dálnici D1 nad Velké Meziříčí vrátily stavební firmy, dělníci modernizují například i dálniční most nad silnicí odbočující do nedalekých Laviček.
Meziříčí sešněrují uzavírky, po D1 čekají i město a okolí

Na místě nehody zasahovaly záchranářské vrtulníky z Jihlavy, Prahy a Brna a čtyři záchranářské výjezdové skupiny.

Policie se dozvěděla o nehodě před 13:30. "Dodávkové vozidlo, v němž cestovalo devět lidí, narazilo z dosud nezjištěných příčin zezadu do kamionu, který stál na dálnici v koloně," uvedla Čírtková. Auta, která policisté odkláněli na objížďku uzavřeného úseku, se na dálnici vracela zpět na 112. kilometru exit Jihlava.