Oblíbený zpěvák, hudební skladatel a textař Marcel Zmožek s kapelou vystoupí zítra na divadelní scéně humpoleckého kina od 19.30 hodin. Syn hudebního skladatele Jiřího Zmožka na domácí hudební scéně působí již pětadvacet let. Tvorba Marcela Zmožka se stala oblíbenou především díky silné melodice, která navazuje na rodinnou tradici.

„Vstupné je 140 korun, vstupenky jsou stále k dispozici. Návštěvníci koncertu uslyší nejznámější skladby Marcela Zmožka, a samozřejmě nesmí chybět ani největší šlágr Jiřího Zmožka Už mi lásko není dvacet let. Písně si lidé s chutí zazpívají, někteří si na ně i rádi zatančí," sdělil za pořadatele Martin Sýkora z MěKIS Humpolec.

Písničkářka Pavlína Jíšová bude v neděli od 14 hodin koncertovat na žirovnickém zámku a od 18 hodin v sále rodného domu Gustava Mahlera v Kališti u Humpolce. Na obou akcích ji doprovodí její dcera Adéla Jonášová. „Rodinná dvojice matka a dcera představí publiku písně z alba Pavlína Jíšová a přátelé – To já, písnička, které mapuje více než třicetileté působení Pavlíny Jíšové na hudební scéně. Na koncertě zazní i autorské písně Adély Jonášové ze sólového alba pojmenovaného Dobrodruh," řekl pořadatel nedělní akce v Kališti Jiří Kutiš. Pavlína Jíšová se na Vysočinu vrátí také před Vánocemi, a to ve středu 21. prosince v Havlíčkově Brodě na Havlíčkově náměstí. Vystoupí tam společně s kapelou, kterou kromě dcery Adély Jonášové tvoří i Petra Šany Štanclová a Romana Tomášková.

Pavlína Jíšová má na svém kontě 9 sólových alb. Její repertoár skýtá více než 150 původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce. Spolupracuje s různými muzikanty, v současnosti ji nejčastěji doprovází Adéla Jonášová (akustická kytara, piano, irské flétny, mandolína, zpěv).

Zuzana Musilová