Čech a Lech opět zve na vánoční koncert
Humpolec – Jaký by to byl druhý svátek vánoční bez tradičního vánočního koncertu humpoleckého pěveckého sboru Čech a Lech milovníci hudby nepoznají ani letos.
I tentokrát totiž Čech a Lech pod vedením Hany Augustové vystoupí v pátek v tolerančním kostelíku na Zichpili v Humpolci, a to od sedmnácti hodin. Hosty koncertu bude duo příčných fléten ve složení Dita Čeledová-Urbánková a Jaroslav Urbánek.
Vstupenky bude možné zakoupit až na místě před začátkem vystoupení. Návštěvníky určitě potěší také milé překvapení v podobě pohárku s horkým punčem na zahřátí ke každému lístku zdarma. ⋌(as)

U Stromečku zahraje skupina Wajt
Pelhřimov - Sérii zimních koncertů U Stromečku na pelhřimovském náměstí završí 25. prosince v 19 hodin vystoupení skupiny Wajt. Tato pelhřimovská rocková skupina byla založena 14. ledna 2012 a hraje ve složení Vláďa Červenka – zpěv, Víťa Lehejček – kytara, zpěv, Josef Zpěvák – basa, Honza Štětka – bicí a Jarda Dušek – klávesy, zpěv. Skupina dále hraje 26. prosince na Štěpánské zábavě v Putimově a na silvestra na zábavě v Rynárci.

Divadelníci pořádají Vánoční zábavu
Žirovnice - Vánoční zábava Divadelního spolku Žirovnice se koná 25. prosince od 20 hodin v žirovnické sokolovně. Hraje skupina Hračky Příbram. Vstupné činí osmdesát korun.

Táborská zpěvačka zazpívá v Křeči
Křeč - Kostelem svatého Jakuba Většího v Křeči zazní vánoční písně. V sobotu od 16 hodin se zde uskuteční Vánoční koncert, na kterém zazpívá Jana Kastnerová z Tábora a doprovodí ji Tomáš Křemen na varhany. Návštěvníci koncertu budou moci slyšet skladby od známých autorů, jako jsou například Jakub Jan Ryba, Adam Václav Michna, Antonín Dvořák a další.

Koncert na Křemešníku spojí s prohlídkami
Křemešník - Před rokem obnovená Matice Křemešnická pořádá 28. prosince akci Vánoce na Křemešníku. Zájemci mohou za společné vstupné 70 korun navštívit rozhlednu Pípalku a komentované prohlídky kostela Nejsvětější Trojice. Pípalka je otevřená od 10 do 16.30 hodin, v případě velmi nepříznivého počasí vstup na ni nebude povolen. Prohlídky kostela začínají v celou hodinu, a to od 12 až do 16 hodin. V 17 hodin se pak v kostele bude konat vystoupení scholy z Vyskytné a sboru Řekni všem. Po skončení koncertu bude pro jeho účastníky vstup na rozhlednu zdarma.

Ve Štítném pořádají tradiční taneční
Štítné - Zastánci tance a kulturní zábavy si v sobotu zatančí. Přijít mohou v 19 hodin do sálu restaurace ve Štítném. Učitelé tance Zuzana a Magnus Nagel zájemce naučí vánoční mazurku, walz a cha-chu. Kurz je vhodný i začátečníky, věk není omezen. Na taneční je nutné se přihlásit předem na čísle 721 765 147.

SisterBand koncertuje ve čtyřech kostelích
Horní Cerekev - Dívčí skupina SisterBand z Horní Cerekve, která účinkovala i při vydařené hornocerekvické akci Česko zpívá koledy, vystupuje s koledami a křesťanskými písněmi po vánočních svátcích „doma" i v okolí. První její koncert se koná v neděli 28. prosince ve 14 hodin v kostele v Horní Cerekvi. Další dvě vystoupení odehraje 3. ledna, a to ve 14 hodin ve Veselé a v 16.30 hodin v Rynárci. Den poté, v neděli 4. ledna, pak své koncertní „turné" v 15 hodin završí v kostele v Kamenici nad Lipou.

V Chrástově si zazpívají v kapli
Chrástov - Vánoční zpívání při svíčkách – to je název akce, která se koná v neděli v kapli v Chrástově. Začíná v 16 hodin.