Scénář k celovečernímu stominutovému snímku napsal dvacetiletý Švýcar Robert Kouba, jehož rodiče pocházejí právě z Černovic. Mladý filmař je zároveň částečným producentem a režisérem filmu v jedné osobě.

„Jako dítě jsem do Černovic jezdil v létě na prázdniny. Z toho důvodu jsem k některým scénám zvolil tuto krajinu. Je to tu moc hezké," přiblížil během příprav mezi natáčením Robert Kouba.

Zvítězí nad roboty?

Děj začíná v roce 2020. Hlavní hrdina Andrew, který měl dopravní nehodu, se probudí 60 let poté, ve světě, kde lidé už téměř vyhynuli. Svět ovládají roboti.
Při svém putování narazí na dívku jménem Callie. Spolu podniknou cestu na sever k pevnosti s názvem Aurora, což je poslední místo, kde žijí lidé.

Deník byl na natáčení právě v době, kdy vrcholily přípravy na scénu s názvem kemp banditů. Ta pojednává o tom, že banditi a dvě hlavní postavy se chtějí dostat k tomu, kdo vyrábí roboty. Na cestě jsou však přepadeni. Ve scéně hrají i šermíři z Černovic. „Aurora je můj první velký stominutový film, určený pro kino. Věřím v sílu neobvyklého a nezávislého příběhu, který zůstává v myslích lidí, a může mít dopad na jejich životy," dodal filmař, který za svůj krátký sci-fi film s názvem Xenopia získal v pouhých dvanácti letech významná ocenění. Nízkonákladový film se kromě České republiky natáčí i ve Švýcarsku a Itálii. V Česku tým mladých filmařů natáčel na Černovicku, Kamenicku nebo na Choustníku. „Uvažovali jsme ještě nad Okoří, ale nakonec zvítězil Choustník. Pro film je daleko lepší," dodal produkční filmu pro Českou republiku, Jiří Kučera.

Ten si zároveň pochvaloval spolupráci s týmem, který se skládá hned z devíti národností. „Každý má něco. To je jako v životě, ale mohu říci, že mladá parta je dobrá. Na to, že jsme někdy točili i sedmnáct hodin denně, jde všechno bez problémů," uvedl Jiří Kučera.

Premiéra příští rok

Premiéra snímku je naplánována na červenec 2014, kdy snímek spatří diváci v Americe a Švýcarsku.

„Byl bych moc rád, kdybychom uspořádali malinkou premiéru i tady v Černovicích, protože lidé jsou k nám milí, vycházejí nám se vším vstříc, tak ať vidí, co jsme tu natáčeli," uzavřel nadějný režisér.