Divadelní hra Noc na Karlštejně od Jaroslava Vrchlického později dostala také svou filmovou tvář. Tou se inspirovali i herci v Pelhřimově. „Jeden rok hrajeme hru se zpěvy a další pak konverzačku. Noci na Karlštejně jsme se vyhýbali, protože je chronicky známá. Ale většinu muzikálů nebo her se zpěvy jsme už hráli, takže jsme po ní nakonec sáhli. Hlavně také všichni dobře zpívají, tak z toho mám radost,“ vysvětlila důvod uvedení režisérka titulu Marie Steinhauserová.

Ilustrační foto
Humpolec se pyšní novou ulicí. Nese jméno jednoho z bývalých starostů

Muzikál v Pelhřimově zazní v původní podobě. Diváci se tak mohou těšit na známé písně, jako jsou Lásko má já stůňu či Hoja hoj. „Nic jsme nedoplňovali, jen jsme přidali korunovaci královny, která ve hře je, ale ve filmu nebyla. Je tam moc hezká písnička, kterou královna slibuje věrnost české zemi. Vynechali jsme gotický tanec,“ doplnila režisérka.

Diváci si mohou vybrat z celkem deseti termínů představení, která se uskuteční ve zdejším Divadle Lubomíra Lipského. Jiná místa s muzikálem pravděpodobně ochotníci nenavštíví. „Premiéru máme 5. března a pak dalších devět představení. Plakáty visí po celém městě, takže si každý může vybrat vhodný termín. My nikam moc nejezdíme, hrajeme pro naše diváky ve městě. Spíše na naše představení jezdí lidé z okolí,“ řekla závěrem Marie Steinhauserová.

Podle režisérky by si diváci měli při nakupování vstupenek pospíšit, zájem o muzikál je totiž velký.

Ilustrační foto
Hlasy pro dřevostavby, i ty z Pacova a Želiva, mohou vynést pobyt ve srubu