Tamní knihovna se připojila k mezinárodnímu projektu s názvem Noc literatury a k této příležitosti si na středu večer nachystala tříbodový program.

První humpoleckou Noc literatury zahájí čtení knihy Bezvadná projížďka (Kdy se zas uvidíme?) belgického spisovatele Michela Lamberta. Úryvky ze sbírky povídek bude předčítat Jan Kotlík, a to od sedmi do půl osmé večer ve skanzenu na Zichpili.

Poté se děj přesune 
o kousek dál, a to do tolerančního kostela, kde už od sedmi hodin a čtyřiceti minut bude čekat Kateřina Krejčí s románem Kvazikrystaly. Jeho autorkou je rakouská žurnalistka a spisovatelka Eva Menasse, která v současnosti žije v Berlíně. Za tento román z roku 2013 získala Cenu Heinricha Bölla.

Kateřina Krejčí bude úryvky předčítat do osmi hodin a deseti minut, pak už bude následovat závěrečné čtení v knihovně na oddělení pro dospělé čtenáře. Tam ve tři čtvrtě na devět všechny přítomné přivítá Petr Lisý s dílem izraelského spisovatele Etgara Kereta s titulem Sedm dobrých let. Noc literatury skončí patnáct minut po deváté hodině večerní.

Program
19.00-19.30, skanzen Zichpil: Michel Lambert – Bezvadná projížďka (Kdy se zas uvidíme?), čte Jan Kotlík
19.40-20.10, toleranční kostel: Eva Menasse – Kvazikrystaly, čte Kateřina Krejčí
20.45-21.15, dospělé oddělení knihovny: Etgar Keret – Sedm dobrých let, čte Petr Lisý