„Je to letos zásadní změna. Léta festival uváděl Jiří Moravský Brabec a teď to poprvé v historii Džbánku bude moderovat Jaroslav Samson Lenk,“ informovala o novince dramaturgyně z organizace Kultura Žďár nad Sázavou Věra Sedláková.

Mimo českých umělců vystoupí na akci také rakouské trio Roosevelt Houserockers hrající klasické chicago blues. Fanoušci si budou moci také poslechnout libozvučný hlas Ireny Budweiserové, skupinu Plavci, Spirituál kvintet či kapelu Žlutý pes.

Festivalu se každoročně účastní přibližně tisícovka lidí různého věku. Pořadatelé nezapomínají ani na pestrou nabídku pro nejmenší diváky. „V doplňkovém programu pro děti máme výtvarné dílny, které léta zajišťují žďárští skauti a nízkoprahové zařízení Ponorka. Letos to budeme mít rozšířené o workshop, kde si budou děti moci vyrobit žonglovací míčky,“ prozradila Věra Sedláková. Děti se mohou těšit i na chůzi po slackline, což je popruh umístěný obvykle mezi dvěma stromy, nebo na pohádku.

Dvoudenní vstupné na festival Horácký džbánek stojí 520 korun. V prodeji jsou i jednodenní vstupenky. Děti do 145 centimetrů v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.