Návštěvníci kostela svatého Michaela v Pacově si tak budou moci poslechnout prezentaci Muzea Bible, které sídlí ve Starém Pelhřimově. „V rámci akce jsme tu měli hlavně hudební produkce, tak jsem se to snažil změnit, aby to nebyl jen koncertní večer, i když letos tu budeme mít více muziky. Snažíme se ale, abychom lidem nabídli také něco, s čím se běžně nesetkají,“ informoval Jaroslav Šmejkal z Římskokatolické farnosti Pacov.

Zájemci dostanou také možnost vystoupat na věž pacovského kostela a pozorovat za příznivého počasí úplněk měsíce. „To mě napadlo, když je zrovna úplněk, že bychom jeho pozorování mohli spojit s návštěvou věže a jít se podívat i ke zvonům,“ doplnil Šmejkal. Dodal také, že zájem o návštěvu tamního kostela v rámci Noci kostelů spíše opadá.

Otevřený kostel Všech svatých v Kamenici nad Lipou lidem nabídne například koncert dětí z tamní Základní umělecké školy (ZUŠ) a sboru Kamínek, besedu s Terezou Dvořákovou, která pobývala zhruba tři měsíce v Africe či prezentaci Projektu do škol na téma Kam patřím aneb Anděl páně 3 v podání dětí z kamenické základní školy.

V průběhu večera si navíc budou moci návštěvníci kostela prohlédnou výstavu prací žáků z výtvarného oboru tamní ZUŠ. „Letos nic dalšího speciálního lidem nenabídneme. Budou si tedy moci prohlédnout kostel a pokud bude chtít někdo do depozitáře, tak ho tam provedu,“ řekl tamní farář Václav Šika.

Synagoga v Pacově čeká na záchranu.
Přijíždí pamětnice holocaustu. Nelly Prezmah, na pár hodin navštíví Pacov