Měli jedno společné. Hodně důležité jedno. Tím byla muzika. Líbila se jim rocková muzika, ale na cestu od oněch akustických kytar 
k pořádné elektrifikované kapele si ještě museli nějakou dobu počkat.

Jejich první společné vystoupení bylo na třicetinách Pavla Žilky, kde si společně zahráli na španělky. Právě tam se možná zrodil nápad, nebo spíš sen založit si kapelu.

Není žádným tajemstvím, že velikou inspirací pro nás byla kapela Katapult. Byli jako my, obyčejní kluci, kteří vzali kytary a začali hrát.
Proč ne, zkusíme to! Pavel byl jasná volba, na kytaru hrál líp než Vláďa. Koupil si elektrickou a začal cvičit. Chtělo to basu. Vláďa si koupil baskytaru v bazaru. Nikdy předtím na ni nehrál, ale začal se učit.

Něco jsme se naučili, ale dnes se sami musíme smát, jaké to bylo hrozné… Ale byli jsme neskutečně zapálení, už nás nic nemohlo odradit!
Chtělo to ještě bicí. Oslovili jsme všechny možné košetické kamarády, u jednoho jsme dokonce zkoušeli, ale nebylo to k tomu. Jediné možné řešení bylo oslovit bubeníka Jardu Křiklavu. Byl pro nás legenda, dřív hrál v kapele Orchidea, ale i ve všech dalších možných kapelách. Když jsme sháněli bubeníka, momentálně nikde nehrál. Jarda kývl a už to jelo. Byli jsme tři. Obsazení: kytara, basa, buben. Takže přesně jako Katapult!

Složili jsme se na aparaturu a už se hrálo, ze začátku na narozeninách kamarádů. Brzy se to ale rozkřiklo a zájem o nás pomalu rostl. Postupně jsme dokoupili vše potřebné, abychom mohli nezávisle jezdit hrát s vlastním „zvukem", vlastní aparaturou.

V roce 2007 došlo v kapele Katr na výměnu bubeníka. Zakládajícího Jardu Křiklavu nahradil mladičký František Křivánek, který bydlí ve Skoranovicích, což je kousek od Košetic na Pelhřimovsku. V té době Katr hraje asi nejintenzivněji za celou svou historii.

Od začátku máme jasný směr, hrajeme srozumitelnou, jasně čitelnou rockovou muziku, kterou lidé dobře znají. Nemáme za cíl pouštět se do nějakých složitějších experimentů. Lidi to baví a vědí, 
co od Katru mohou čekat.

Vzpomenu-li na nejlepší akce, nesmí chybět oslava deseti let od založení kapely, kde jsme hráli s legendární kapelou Bazar. A výborné vzpomínky máme samozřejmě na každé vystoupení na parketu v Lesné v rámci festivalu pelhřimovských kapel.

Nezapomenutelnými však zůstávají hlavně první dva roky hraní na oslavách narozenin, zejména místních kamarádů. Úžasnou akcí, kterou máme v paměti, byla dokopná fotbalového týmu Košetice B.

To byly události, kdy jsme potřebovali maximální podporu přátel, rodin a kamarádů. Měly jsme ji a díky tomu dnes existujeme a hrajeme pro radost – hlavně svoji 
a našich návštěvníků.