Na jevišti se divákům představí herec Lukáš Matěj.

„Monodrama pojednává o relativitě našich představ a podivném souběhu věcí, pocitů, postojů a úsudků. Vše, co se ve světě děje a každý nový zážitek ovlivňuje každého z nás, ačkoliv o tom v daném okamžiku člověk nepřemýšlí. Celé vyprávění je navíc dokresleno humorem a ironií nad prostými, každodenními životními okamžiky běžného člověka,“ popsala Současně mluvčí HDJ Miroslava Kvíčalová.

Text bude inscenován v Česku poprvé. Ruský autor Jevgenij Griškovec bývá zařazován mezi nejúspěšnější a nejpopulárnější ruské spisovatele současnosti. Divadelník se narodil na Sibiři a atmosféru ruského velkého prostoru zachycuje a přibližuje ve svých představeních, v nichž zároveň sám vystupuje.

Návštěvníci akce k výročí paravýsadku Out Distance si mohli prohlédnout vojenský vrtulník Armády České republiky. Parašutisté se potom snesli z nebe.
OBRAZEM: Nad Ořechovem se snášeli parašutisté

V roce 1991 Griškovec založil divadlo a v něm během sedmi let uvedl deset premiér her založených na společné improvizaci, kterou stále používá ve svých dalších hrách, jež přímo při představení obměňuje.
„Stávají se tak neuzavřenou výpovědí člověka, který upřímně a přitom bez sentimentu sděluje například vlastní zkušenosti i obecný pohled na život. Za svou tvorbu obdržel několik cen,“ přiblížila autora hry Kvíčalová. Více o inscenaci se lze dočíst na webu HDJ www.hdj.cz.

ZUZANA MUSILOVÁ