„Skutečných čtenářů je však mnohem víc, protože hodně rodin si půjčuje knihy pouze na jednu průkazku," nechala se slyšet vedoucí knihovny Lenka Vlachová.

Jednotlivá oddělení navštívilo 17.044 uživatelů, kteří si vypůjčili 103.402 svazků. Dalších 1.618 návštěvníků využilo služeb internetu a různých besed. Přednášky a výstavy si nenechalo ujít 4.994 zájemců. Možnosti virtuálních návštěv využilo 5.243 čtenářů. „Je zajímavé, že webové stránky knihovny si prohlíželi i lidé z Anglie, Rakouska, Německa, USA, Ukrajiny či Belgie a Maďarska," řekla Lenka Vlachová.

Každý z přihlášených čtenářů si domů vypůjčil při každé návštěvě knihovny v průměru šest svazků, za rok to tedy bylo 104 svazků. „Zájem našich čtenářů nás těší a doufáme, že neopadne ani v letošním roce. Co nás trochu mrzí, je skutečnost, že i přes velkou propagaci, která byla věnována otevření Regionálního a kulturního centra Zámek Pacov, se najde v našem městě dost lidí, kteří netuší, kde je knihovna, muzeum nebo informační centrum,"  dodala vedoucí knihovny.