Pelhřimov má sice už jistotu  účasti ve vyřazovacích bojích, ale rozhodně není jedno, z jaké příčky do ní postoupí. Když ponecháme mimo varianty veskrze už jen teoretické, tak je ve hře umístění mezi čtvrtou a sedmou pozicí. A právě zmíněná čtvrtá příčka skýtá výhodu domácího prostředí v rozhodujícím zápase čtvrtfinálové série, takže není divu, že se o ní v pelhřimovské kabině mluví a sní.

„Klíč ke čtvrté příčce leží v domácích zápasech. Hrajeme doma s Nymburkem, Břeclaví i Kolínem, takže máme vše ve svých rukách. Máme lepší vylosování než naši konkurenti," ví trenér Martin Meloun.

Dnes stojí před týmem první z těchto tří výzev. K Bělé přijede Nymburk. Pelhřimov má se Středočechy letos skvostnou bilanci.  Jednou vyhrál za body dva, dvakrát mělo jeho vítězství dokonce tříbodovou hodnotu. „Daří se nám na ně, ale nikde není psáno, že to musí vyjít i teď. Nymburk má mladý tým, který je na tom dobře především fyzicky, takže nečekám vůbec lehký zápas," předpověděl Meloun.

Ten předpokládá, že bude mít pro jeden z nejdůležitějších zápasů sezony k dispozici kompletní kádr. „Trochu nemocný byl Hrbatý, ale snad se dá do pořádku. Drobné zdravotní potíže měl i Bezděk, který měl na noze podlitinu od puku, přesto věřím, že i on bude hrát," doufá kouč červenobílých. Obrana je kompletní, takže v brzké době se dá počítat se změnou „pracovního zařazení" Suka. „Filip Kasalý odlétá v do Ameriky, proto chci ze Suka udělat opět útočníka," informoval Meloun.