S jindřichohradeckým Vajgarem remizovali 4:4. „Bylo znát, že to je naše první příprava. Dostali jsme laciné góly, na druhou stranu jsem byl spokojený s přístupem hráčů. Zápas poctivě odmakali," shrnul své dojmy z premiéry nové sezony trenér Pelhřimova Martin Meloun.

PELHŘIMOV – J. HRADEC 4:4

Domácí nastoupili s novým složením prvního útoku, když na místo Hrbatého, který se rozhodl dát přednost rodině před hokejem, naskočil Martin Hadrava. Na spolupráci lajny to znát nebylo, protože právě její zásluhou se poprvé v zápase měnilo skóre. V 8. minutě přihrávku Plachého nadvakrát zužitkoval kapitán Tecl. V první třetině to byl ale naprosto vyrovnaný boj, což se projevilo i na vývoji skóre. V 10. minutě vyrovnal Jasanský, v 19. minutě vrátil Pelhřimovu vedení první brankou v dresu Spartaku Mečiar. Dvacetiminutovku zakončila chyba domácí obrany a vyrovnání z hole Jasanského. Ve střední části urputný boj pokračoval. Optickou převahu měl Vajgar, ovšem do šancí se i nadále dostávaly oba celky. Na další gólový příděl se však čekalo až do závěrečné dvacetiminutovky. V ní potřetí v zápase získal Pelhřimov vedení, když se prosadil důrazný Tecl. Pak však přišel veletoč Vajgaru. Tupý vyrovnal a prakticky vzápětí dostal hosty do vedení Voříšek. Duel dotáhl do smírného a naprosto zaslouženého konce svou druhou trefou obránce Mečiar.

Pelhřimov čeká náročný zápasový týden. Během čtyř dnů hraje čtyři utkání. Série začíná dnes na ledě Žďáru nad Sázavou. „Zápasů je až moc, ale sešlo se to tak. Budeme jezdit v patnácti lidech a šanci dostane kompletní kádr. Nějak sestavu protočíme," podotkl k zápasové porci Martin Meloun.

Branky a nahrávky: 8. Tecl (Plachý), 19. Mečiar (Tecl), 41. Tecl (Plachý), 54. Mečiar (Fibikar) – 10. Dvořák (Horváth), 20. Jasanský (Dvořák), 44. Tupý (Klement), 45. Voříšek. Vyloučení: 7:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:2, 0:0, 2:2. Pelhřimov: Čekal (31. Jíra) – Adam, Mečiar, Jelínek, Veselý, D. Kasalý, Fibikar, Žůček, Tecl, Plachý, Marek Hadrava, Kubát, Martin Hadrava, Bezděk, Votápek, Pelán, Vylíčil.