KARLOVY VARY – JIHLAVA 3:4

Úvod utkání přinesl nesmělé útočné akce na obou stranách. Jihlava nevyužila přesilovku ani k trvalejšímu získání tlaku, na druhé straně však byli Energetici podstatně úspěšnější. Při pobytu Šidlíka na trestné lavici jihlavský gólman Svoboda dlouho odolával, ale čtyři sekundy před vypršením trestu nestačil na střelu Rýgla od modré čáry, která mu proklouzla mezi betony. Favorit se uklidnil, Dukla se ocitla pod tlakem a v rozehrávce kupila chyby. V další šanci se ocitl Rachůnek, ale dostatečný klid nezachoval.

Dukla tak přežila horké chvíle a v závěru třetiny byla lepší. Na začátku 18. minutě ještě sice nedokázal zamést puk do odkryté branky kapitán Tomáš Čachotský, ale 16 sekund před sirénou už bylo vyrovnáno. Volného puku na útočné modré čáře se po vyhození Říhy zmocnil Diviš a našel skulinu mezi Závorkovými betony – 1:1.

Domácí se mohli ujmout vedení na začátku druhé periody, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím usoudili, že puk po střele Beránka a odrazu od tyče za brankovou čárou neskončil. Energetici se přece jen dočkali, a bylo to znovu v přesilovce. Po přihrávce Sičáka se trefil Gríger a znovu byl za katrem smolař Šimlík. Krátce nato si ale početní výhodu užili i Jihlavští a hned tu dvojnásobnou. Na 2:2 vyrovnal švihem ostrostřelec Říha a potvrdil tak, že letos mu to v přesilovkách pálí.

Ve třetím dějství mohl dostat hosty do vedení ve vlastním oslabení Seman, ale Závorka byl úspěšný i proti jeho dorážce, již zastavil na brankové čáře. To pak Jihlavany mrzelo, protože třetí karlovarský gól vstřelil zkraje 46. minuty velmi šťastně O. Beránek. Pohledný hokej byl k vidění i nadále, hráči z Vysočiny prahli po vyrovnání. Deset minut před koncem ujel Flek, ale Svoboda udržel jihlavské akcie vysoko. Pak byl za sekání na pět plus do konce vyloučen veterán Václav Skuhravý, ale přesilovku zkrátil třetím faulem Šidlík.

Jenže to Jihlavské z míry nevykolejilo. Nejdříve vyrovnal exkluzivní střelou s pomocí tyče Bilčík a přesně o 83 sekund později se prosadil pohotovým švihem od modré pro změnu další obránce Kaláb.

Branky a nahrávky: 11. Rýgl (Skuhravý, Kindl), 34. Skuhravý (Sičák, Kindl), 46. O. Beránek (Flek) - 20. Diviš (J. Říha), 36. J. Říha (A. Zeman, Čachotský), 53. Bilčík (Jergl), 55. Kaláb (Šidlík, A. Zeman). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:5, navíc Dvořák a Skuhravý (oba Karlovy Vary) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 3 058. Třetiny: 1:1, 1:1, 1:2.
Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Kindl – Harkabus, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek. Jihlava: M. Svoboda – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský.