Klub od letiště rozhodně patří mezi obávané soupeře. Na druhou stranu momentálně formu nemá a po třech prohrách spadl na sedmou příčku tabulky.
„Přiznám se, že momentálně nevím, co mám od Náměště čekat. Je to bezesporu kvalitní tým, ale výsledky opravdu poslední dobou nemá. Takže uvidíme až na hřišti, zda krize soupeře bude ještě trvat," prohlásil s nadějí v hlase trenér Josef Soural.

Také jeho tým zůstává poněkud ve stínu podzimních výkonů a výsledkem je to, že ze suverénního vedení v tabulce je rázem přetahovaná o čelo se Starou Říší.

Náměšť prý jede do Humpolce na výlet

Hosté se situují do role jasného outsidera. „My jsme rádi, že žijeme, do Humpolce jedeme na výlet a podívat se na tým, který míří do divize," vtipkoval trenér Náměště-Vícenic Antonín Salák a dodal: „Moc šancí na úspěch sice nemáme, ale budeme bojovat. Soupeř se na nás pokusí vlétnout, ale když přečkáme první půlhodinu, může znervóznět."

Humpoleckým na jaře chybí hlavně lehkost v koncovce. „Je to tak, nedaří se nám střelecky. I když jisté náznaky zlepšení tu jsou. Klukům, kterých se to nejvíce týká, to přece jen začíná padat do branky o trénincích, takže snad to přijde i o zápasech," přeje si kouč prvního týmu tabulky, ale zároveň ví, že trénink a zápas jsou dvě různé věci: „Je jasné, že se to moc nedá srovnávat. Určitou roli hraje psychika," přiznal.

Za humpoleckým jarním poklesem formy mohou být i jiné faktory. „Občas o tom přemýšlím. Zda jsme nezvolili příliš dlouhou zimní přípravu a hráči teď nejsou unavení. Třeba Jirka Pikl měl v zimě  drobné zdravotní potíže, takže i to se v jeho případě mohlo promítnout do současné herní pohody," spekuluje o příčině střelecké diety bývalého mládežnického reprezentanta Josef Soural.

Humpolec ale naznačil velké zlepšení minulý týden. Překonal prokletí hřiště v Okříškách a dovezl odsud tři body. „Nehráli jsme špatně už v prvním poločase, ale  to nám chybělo gólové vyjádření naší převahy. Po přestávce to bylo velmi dobré. Věřím, že na tento výkon v neděli navážeme," přeje si kouč modrobílých.

Marodka je prázdná

Dobrou zprávou je, že marodka lídra tabulky zeje prázdnotou. „Nějaké absence na tréninku sice byly, ale momentálně nevím o nikom, kdo by měl natolik závažné zdravotní potíže, že by nemohl v neděli nastoupit," prohlásil v pátek po poledni Josef Soural.

Náměšť nad Oslavou má v tomto směru více starostí. Dlouhodobě jsou pro zranění mimo hru Durajka s Fišerem a zdravotní problémy má Hlavatý. „V základu nám nastupuje i náhradní brankář Prokeš a v několika zápasech nám chyběl i Homola. V současnosti máme k dispozici devět hráčů, které doplňujeme kluky z béčka a dorostenci. A i přes virózu nastoupí Buchta, kterého jsem chtěl nechat doma, protože my musíme bodovat hlavně s týmy, co jsou pod námi. On o tom ale nechce ani slyšet," doplnil náměšťský lodivod.