„Řada lidí si myslela, že naše vystoupení v krajském přeboru bude propadákem, ale v těch prvních kolech jsme jim dali jasnou odpověď,“ prohlásil po třetím kole trenér fotbalistů Košetic Jan Starý a navázal: „Osobně nejsem až tak překvapený. Měli jsme poměrně dobrý los a hodně dělá nováčkovské nadšení. V kabině je skvělá atmosféra, hráči se vzájemně povzbuzují, bojujeme. Řekl bych, že máme na umístění ve středu tabulky.“

Košetice začaly sezonu výhrou v souboji nováčků v Koutech, pak v dramatickém zápase přetlačily Novou Ves. V neděli uhrály bezbrankovou remízu na hřišti silného Humpolce. „Bod bereme, ale mohli jsme urvat i více. Humpolec měl pochopitelně šance, ale řekl bych, že jsme si vypracovali vyloženější. Chybělo jen přesné zakončení,“ domnívá se Starý.

Už před zápasem oba trenéři naznačili, že rozhodne především pohyb na hřišti. Humpolec se taktikou netajil, chtěl na velkém hřišti protivníka uběhat. K tomu ale nedošlo.

Na fotografii je obviněný Ukrajinec z pondělní vraždy na ubytovně v Humpolci. Okresní soud právě rozhoduje, zda ho pošle do vazby.
Obviněného z vraždy z Humpolci poslal soud do vazby

„Viděl jsem pozápasový rozhovor s trenérem Kubíkem, který říkal, že se jim nedařilo hrát svou hru. Domnívám se, že my jsme jim to neumožnili. I když velké hřiště není to, co bychom chtěli, tak v tomto zápase, to tak znát nebylo. Víc prostoru nám nevadilo, dokázali jsme domácím zatápět,“ prohlásil hrající trenér Košetic, který předvedl několik útočných výletů po pravém křídle.

Velkým otazníkem před sezonou bylo, jak se Košeticím povede zacelit díru po trenéru Jiřím Cerhanovi, který odešel na lavičku Kamenice nad Lipou. Jan Starý, který měl nulové trenérské zkušenosti s dospělým fotbalem, ale zatím zažívá úspěšné období.

„Výhry mě těší, ale je to týmová práce. Pro mě se toho až zas tak moc nezměnilo. Přes týden jsem v Budějovicích, takže všechno řeším s kluky na dálku. Je to tedy o tom, co si povíme před zápasem a vlastně jediná změna je to, že mluvím do novin,“ svěřil se stále spíše hráč.