VYSOČINA U17 – HUMPOLEC U19 3:3
Humpolečtí začali dobře a v Jihlavě se ujali vedení. Rokos rychle rozehrál trestný kop, poslal centr do vápna a Podoba pohotově doklepl míč za Kolářova záda. Fotbalově vyspělí jihlavští dorostenci se ovšem rychle oklepali a vytvořili si tlak, který vyústil ve vyrovnávající branku. Následovalo několik vyložených šancí Vysočiny, hosty však podržel výtečný Jícha. I přes jeho skvělé zákroky hosté do poločasu inkasovali ještě jednou.

Po přestávce se čekalo pokračování náporu Jihlavy, ale navrch měli překvapivě Humpolečtí, Maršík v 60. minutě vyrovnal na 2:2. Hosté mohli jít dokonce do vedení, ale Podoba vyloženou šanci nevyužil.  Přišel tak trest v podobě inkasovaného gólu, Vysočina trestala hned několik chyb hostující defenzívy. Hosté však nerezignovali a po pěkné kombinační akci stanovil konečnou remízu Maršík.

„Odehráli jsme kvalitní zápas, který měl dobrou úroveň. Remíza odpovídá dění na hřišti. Soupeř potvrdil své kvality, pro nás to byla dobrá příprava," uvedl kouč Humpolce Jiří Hájek. „Od začátku jsme měli míč více v držení, naše kombinace však byly pomalé. Scházel nám také větší pohyb. Branku jsme obdrželi po naší chybě, kdy jsme nedávali pozor při jedné ze standardních situací. Do poločasu jsme výsledek otočili, když jsme ještě neproměnili další šance. Po přestávce to bylo podobné. Když jsme deset minut před koncem šli do vedení, počítal jsem s tím, že to už udržíme. Opět jsme si ale jednu nebezpečnou situaci nepohlídali a zápas skončil remízou. Máme na čem pracovat a co zlepšovat," prohlásil trenér Vysočiny Kamil Průša.

Góly Humpolce: Maršík 2, Podoba. Poločas: 2:1. Humpolec: Jícha – Alt, Beneš, Fikar, Palán – Pohan, Žatečka, Rokos, Maršík – Prokop, Podoba. Střídali: Havel, Kučera.

(rva)