„Udělali jsme důležitý krok k vítězství soutěži. Navíc nám do karet nahrály i další výsledky. Hodila se nám výhra Pacova nad Leštinou a pochopitelně i to, že Chotěboř prohrála v Polné,“ netají se spokojeností s víkendovými výsledky trenér Košetic Jiří Cerhan, ale jedním dechem upozorňuje: „Abychom se nemuseli ohlížet na to, co uhrají naši soupeři v posledních kolech, musíme se dostat na 55 bodů. To znamená z patnácti možných uhrát devět. Je to v našich silách, ale los tak úplně lehký nemáme,“ dodal ostražitě.

Kdo na sobotní duel v Košetic se Speřicemi přišel později, nestihl to podstatné. Oba góly domácí vstřelili v úvodní čtvrthodině. „Košetice se na nás dobře připravily, takticky to zvládly skvěle. Navíc my jsme v obraně udělali až příliš mnoho chyb,“ přiznal kouč poražené Dálnice Jiří Holenda.

„Speřice znám dobře, jezdím na jejich domácí zápasy. Mají tým složený z mladých, běhavých hráčů, určitě trénují častěji a kvalitněji než my. Proto jsem zvolil to, že zahustíme prostor před naší šestnáctkou, kde si na soupeře počkáme. Taktika nám vyšla skvěle,“ doplnil Cerhan.

Ilustrační foto.
Třešť prohrála, špička tabulky se vyrovnala

Nutno říci, že chyby Speřic v defenzívě byly do značné míry způsobeny nezvyklým složením defenzívy. V ní chyběl velezkušený Martin Pohan, který její činnost z pozice stopera organizuje. Na hřiště ho nepustil zlomený prst. Speřice tak nahradily zkušenost zkušeností, obranu dirigoval obvykle už jen trenér Jiří Holenda. „Netěší mě, že teď musím hrát. Už se o to nederu. Bohužel i já jsem tam udělal chyby, druhý gól soupeře je zčásti mou vinou. Bylo nás tam několik v chybném postavení,“ nezříká se spoluzodpovědnosti.

Košetice dohrály zápas velmi zkušeně, kvalitní obranou soupeře do gólové šance v podstatě nepustily. Pomalu tak mohou spřádat plány, co bude dál.

„Soutěž chceme vyhrát, diváci si to zaslouží. Byl by to velký úspěch pro klub i pro obec,“ uvědomuje si Cerhan, který je ale spíše odpůrcem postupu do krajského přeboru: „Ne, že bych to někomu nepřál, ale ve fotbale jsem něco zažil. Zohledňuji zázemí i časové možnosti hráčů pro trénink. Nemáme špatný tým, jsou v něm dobří fotbalisté, ale z časových důvodů trénujeme jen v pátek. To by bylo na krajský přebor málo,“ upozornil, ale dodal: „Je možné, že když soutěž vyhrajeme, tak mě kabina přehlasuje a možnost postoupit využijeme.“

Speřice momentálně drží třetí příčku a vzhledem k tomu, že na čelo tabulky ztrácejí už osm bodů, šance vítězství v soutěži je už v oblasti teorie. „Dokud tu nějaká šance je, stojí za to se o ni prát. Máme v týmu mladé hráče, kteří jsou vděční za to, že hrají. Motivace jim scházet nebude. Naším cílem je skončit v tabulce co nejvýše. Klidně se může stát, že bude postupovat druhý. Nám ve Speřicích by se krajský přebor v budoucnu líbil,“ doplnil Holenda.

Fotbalisté Hořepníka podle papírových předpokladů Horní ves zdolali. Soupeř ale kladl poměrně srdnatý odpor.
Humpolec C zadělal na drama