„Vítězství v Okříškách bych nepřeceňoval, měli jsme trochu štěstí. Byly tam dvě sporné situace, které nám nakonec nahrály," byl zdrženlivý propuknout v jásot po druhém vítězství v sezoně trenér Luděk Šlechta, ale nárůst výkonnosti svého týmu přece jen pozoruje: „Zlepšili jsme se hlavně v obraně. Už to není takový „průchoďák" jako v úvodu sezony. Soupeř, který nás chce porazit, musí také něco předvést. Sami už se neporážíme," vzpomenul na sérii hrubek z prvních kol.

Pacov drží ned vodou i forma brankáře Radka Basíka. Ten byl strůjcem středeční remízy s Chotěboří, skvěle chytal také v Okříškách. „Má výbornou sezonu, hodně na něj spoléháme. Je vidět, že už je to zkušený brankář, právě takového náš mladý tým potřebuje," nepopírá zásluhy Basíka Luděk Šlechta.

Jeho tým zůstává na chvostu tabulky hlavně kvůli tomu, že začaly bodovat také Čáslavice. Ty v závěru přestupního termínu přivedly hned dva nové hráče. Do útoku minulý týden přišel Horváth, na remíze s Havlíčkovým Brodem se podílel středopolař Čermák. „Něco takového jsem čekal. Horváth je kvalitní hráč, znám ho ještě z Hartvíkovic. Čermák je pro mě neznámý. To ale nic neřeší, my se musíme hlavně koukat sami na sebe," zachoval klid Luděk Šlechta a zdůraznil: „Pokud budeme pokračovat v nastoleném trendu a budou se naše výkony stále lepšit, ostudu si v krajském přeboru neuděláme."