Z vítězství se radovalo béčko, ale i poražení dorostenci předvedli výkon, za který se nemusejí stydět.

PELHŘIMOV B – PELHŘIMOV
ST. DOROST 4:3
Lépe začal dorost, ale první šanci zápasu nevyužil. Obrancovu střelu po zemi Rysl vykopl. Po čtvrthodině šla juniorka do vedení, když Hrnčíř hlavičkou překonal Švece. Na druhé straně nezužitkoval sólo Šafařík, gólem neskončily ani pokusy o odplatu vedené Papežem a Ryšavým.

Béčko mělo v první půli navrch. Hurdovu pod břevno směřující střelu vyrazil Švec na roh a po něm zužitkoval propadlý míč ve druhý gól Martin Hložek. Následně Papež poslal důraznou střelu těsně nad břevno, nepřesně zakončoval Poul a Papežův roh prodloužil hlavičkou Červenka na aut.

Po změně stran patřily Poulovy a Šafaříkovy průniky Rohovcovi a dvakrát za sebou zastavil Papeže za cenu rohů Bezemek. Pak se dočkal dorost snížení, když se po průniku Poula prosadil Obranec. Brzy to bylo ale znovu o dva góly, na vině byla dělovka Hurdy. Béčko bylo při chuti. Ryšavého oblouček patřil dorosteneckému gólmanovi a Starého zastavil Kordík. Poslední desetimimuntovka ale vyzněla spíše pro dorostenecký tým. Otevřel ji snížením na 3:2 Podoba, když se prosadil přes dva obránce. Pak ze skrumáže zvýšil na 4:2 Starý, ale v následující minutě potrestal chybnou rozehrávku pohotovým obloučkem Poul. Víc už ale účastník dorostenecké divize nestihl.

Dorostence mohou mrzet nevyužité sólové akce, rychlostí a důrazem byli v soubojích se staršími protivníky viditelní Alt, Obranec a Šafařík. Výkon celého týmu mladíků je příslibem do budoucna.

Góly: 16. Hrnčíř, 33. M. Hložek, 65. Hurda, 84. Starý – 58. Obranec, 79. Podoba, 85. Poul. Rozhodčí: Čamra. Poločas: 2:0. Pelhřimov B: Rysl (46. Rohovec) – Šoula, Hložek, Mercl, Starý, Kubík, Sládok, Ryšavý, Hrnčíř, Horký, Papež. Střídal: Hurda. Pelhřimov st. dorost: Švec – Honzl, Bezemek, Červenka, Kordík, Rada, Podoba, Šafařík, Poul, Obranec, Alt. Střídali: Zenáhlík, Bartoška, Kolář, Duba, Zelenka.

(hst, va)