„Je možné, že si budeme za čas drbat hlavy, ale teď to bereme jako výzvu. Podobná šance se nemusí několik let opakovat,“ řekl tehdy předseda klubu Petr Král. S odstupem jednoho roku musel ale přiznat: „Bohužel dobře to nedopadlo, ačkoliv první kola byla z naší strany povedená.“

Počátky se v průběhu jara dopracovaly do krize, která už hraničí s ostudou. O víkendu neodjely na zápas do Černíče. Stalo se tak už podruhé. „Momentálně máme velké potíže se skládáním týmu. Atmosféra v něm není dobrá. Před posledním zápasem bylo kluků osm a nebyl brankář. Jet tam nemělo smysl,“ prohlásil Král.

Tři kola před koncem sezony mají Počátky jistotu. Sestupují. Bohužel není ani zdaleka stoprocentní, zda naskočí do okresního přeboru. „Může se stát, že tým mužů nedáme vůbec dohromady. Je mi z toho těžko u srdíčka,“ přiznává předseda. Největší personální potíže podle jeho slov panují na brankářském postu. „Měli jsme dva gólmany. Jeden se odstěhoval, ten druhý se stěhuje pryč v létě,“ doplnil Král.

Celkem logicky by se nabízela spolupráce s pár kilometrů vzdálenou Žirovnicí. Kluby už mají společné mládežnické celky. Její povýšení i do dospělých kategorií však v tuto chvíli reálné není. „Měli jednání o mládeži. Přišla řeč i na dospělé. Žirovnice si i po předpokládaném sestupu áčka chce podržet béčko v okresním přeboru. My tedy musíme hledat jinou cestu,“ pokrčil rameny Petr Král.

Koupání na Trnávce
Na pláži v Červené Řečici se přes sezonu objeví nové sprchy i dětské hřiště