HERÁLEC – TELČ 2:0

Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla poměrně vyrovnanou hru. Hostující Telč se představila ve velmi dobrém světle a šance se tak střídaly na obou stranách. Z žádné z nich však na vodou nasáklém terénu neudeřilo. „Myslím si, že to bylo pro oko diváka poměrně solidní představení, kterému v prvním poločase chyběly pouze branky,“ sdělil trenér Herálce.

Po změně stran začal Herálec postupně získávat herní převahu, kterou posléze přetavil také v branky. V 63. minutě se z přímého kopu prosadil Bureš a bylo to 1:0. Telč poté začala fyzicky odpadat, navíc po chybě hostujícího gólmana zvýšil Kovář. Herálec v závěru nepřipustil žádné drama a připsal si do tabulky tři body. „Na naše poměry to byl naštěstí klidný závěr. Hlavně ve druhé půli jsme byli lepším týmem a začali jsme hosty přehrávat. Bylo pouze otázkou času, kdy rozhodneme,“ dodal po závěrečném hvizdu spokojený kouč domácího mužstva Miroslav Kučka.

Góly: 63. Bureš, 72. Kovář. Rozhodčí: Nováček. ŽK: 0:2. Diváci: 153. Poločas: 0:0. Herálec: Tichý – Kovář, Suchý (59. Odstrčil), Bureš, Škorpík – Černý, Okurka, Veselský, Čejka (82. Myška) – Boháč, Uchytil.

HROTOVICE – ŽĎÁR B 4:3

Hrotovice odstartovaly utkání dobře a během čtvrt hodiny vedly zásluhou Hrůzy už o dva góly. Hra se po změně stran vyrovnala a hosté začali mít herně navrch. „Žďár byl silný na balonu a měli hru zmáknutou dobře,“ pochválil soupeře hrotovický trenér. Jeho svěřenci šli do trháku dvěma slepenými góly deset minut před koncem. Hosté stačili Friebovou střelou zpoza šestnáctky už jen snížit. „Hosté měli jen pár střel. My jsme mohli rozhodnout dříve, ale jsme rádi za důležité vítězství a hlavně jsme se vyhrabali ze sestupových vod,“ uzavřel hodnocení Dobrovolný.

Góly: 13. a 15. Hrůza, 76. Furiš, 80. Salák – 27., 44. a 87. Frieb. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 5:3. Diváci: 60. Poločas: 2:2. Žďár B: Sobotka – Gančev, Havlík, P. Ločárek, Frieb, T. Ločárek, Musil, L. Filippi, Z. Peňáz, Malicki (65. T. Peňáz), Dvořák.

VRCHOVINA B – RANTÍŘOV 5:3

Na hřišti v Pohledci se na těžkém a po průtrži mračen nasáklém terénu urodila gólová přestřelka. Juniorka Vrchoviny šla rychle do vedení, když se už po třech minutách hry prosadil útočník Šmída. Domácí byli fotbalovějším týmem, ale dopláceli na okénka v defenzivě. Na vyrovnání Kozáka sice rychle odpověděl Vašíček, ale Kozák svým druhým gólem v poslední minutě první půle vyrovnal.

Po změně stran byl v 59. minutě faulován Vašíček a Mrkos poslal béčko Vrchoviny potřetí v zápase do vedení. Jenže úspěšný exekutor o tři minuty později fauloval ve vlastní šestnáctce a Rantířov taktéž z penalty vyrovnal na 3:3. Poté si však vzal slovo opět Šmída a dvěma góly v rozmezí sedmi minut utkání rozhodl ve prospěch svěřenců trenéra Karla Havlíka.

Góly: 3., 68. a 75. M. Šmída, 36. Vašíček, 59. Mrkos (PK) – 32. a 45. Kozák, 63. Kovačík (PK). Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 2:1. Diváci: 30. Poločas: 2:2. Vrchovina B: J. Skryja – Havelka, Poul, Košík, Mrkos – P. Blažíček (68. Josífek), Vašíček (87. Veselý), P. Sodomka (68. Čírtek), Polnický, R. Blažíček – M. Šmída.