„Bylo to derby a já jsem už několikrát řekl, že my derby moc neumíme. Jen se to potvrdilo. Byl to pro nás velmi těžký zápas. Košetice byly dobrým soupeřem, do sedmdesáté minuty byly ve hře, vytvořily si dvě dobré střelecké příležitosti,“ chválil protivníka trenér domácích Jiří Holenda.

Jeho tým měl v prvním poločase více ze hry, vytvořil si několik šancí. Jen že gól vstřelit nedokázal. „Do šancí jsme se dostávali, kluci v útoku možná při jejich zakončování přemýšleli víc, než by bylo dobré. Většinou první myšlenka je tou nejlepší. Na druhou stranu musím říci, že soupeře podržel Jíša. Podle mého názoru je nejlepším brankářem v krajském přeboru,“ smekl Holena před výkonem strážce svatyně Košetic.

Hosté neodehráli špatné utkání. Stejně jako před týdnem proti Pelhřimovu, ale moc je to těšit nemůže. Body zase nemají a starosti o záchranu přibývají.

„Herně to nebylo špatné, ale výsledek pro nás není dobrý,“ potvrdil trenér Josef Krtek a pokračoval v hledání příčin porážky: „Vytvořili jsme si šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Nedáváme góly a bez toho se vyhrávat nedá. Nepomohlo nám, že jsme museli střídat Štyxe, varianty na to, jak ho nahradit momentálně nemáme.“

Štyxe ještě před přestávkou nahradil na hrotu zkušený Vlk. Ten mohl posunout Košetice do vedení, ale vychytal ho Tkadlec. O to stát se střelcem o záchranu bojujícího týmu se v závěru pokoušel Hanousek, který se do útoku vysunul z pozice stopera. „Byla to pro nás varianta, jak změnit výsledek. Má postavu na to, aby se prosadil v osobních soubojích.

Směřovalo na něj několik míčů, ale do koncovky se nedostal. Soupeři si ho dobře pohlídali,“ nemohl si nevšimnout Krtek.