Zejména v prvním poločase byli hosté chvilkami i lepší. „Čekalo se na první gól. Bylo to opatrné, ve velkém vedru se nikomu nechtělo tlačit se dopředu. Bohužel jsme inkasovali jako první, ale bylo důležité, že jsme do poločasu odpověděli,“ svěřil se trenér Kamenice Josef Hadrava. Telč šla do vedení ve 31. minutě. Střelou na bližší tyč se prosadil Nerad. Domácí odpověděli za tři minuty, zpoza vápna přesně mířil Tomáš Zahradník.

Po přestávce přišel rychlý mat Kamenice. „Zahájili jsme proměněnou standardkou. Vzápětí jsme zvýšili na 3:1 a dá se říci, že jsme to v pohodě dohráli,“ okomentoval Hadrava zlom v zápase.

Onen trestný kop vzal na sebe Filípek. A mířil naprosto přesně, míč se v cestě do sítě otřel o kovovou konstrukci branky. Vzápětí ze střední vzdálenosti přesně zacílil i kapitán týmu Melzoch.

Skóre už pak rostlo jen ve prospěch Slovanu. Navzdory tomu, že hosté odevzdaně nepůsobili. „Výsledek tak úplně neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Soupeř měl několik šancí, neproměnil penaltu,“ vzpomenul trenér domácích.

Při penaltovém pokusu Nerada se vyznamenal brankář Votápek a umožnil nerušeně zkompletovat hattrick Filípkovi. Telči zasadil poslední ránu do vazu už v nastavení D. Hadač.

Kamenice výhrou jen podtrhla velmi vydařené jaro, které pro ní ale začalo porážkami.

„Měli jsme rozpačitý začátek. Přechod z umělé trávy na přírodní nebyl dobrý. Pak jsme ale začali vyhrávat a sérii bez porážky se nám povedlo udržet až do konce. Sezonu tedy hodnotím pozitivně, uhráli jsme poměrně dost bodů. Mrzí mě jen to, že jsme na zápas v Humpolci neodjeli s lepší sestavou. Kdybychom tam vyhráli, mohli jsme pomýšlet i na lepší umístění,“ vzpomenul Hadrava týden starou remízu 3:3.