„Cíle, které jsme si spolu s vedením v létě stanovili, se nám povedlo splnit. Druhé místo je kvalitní výsledek. Po několika slabších letech můžeme říci, že se nám podzim vydařil,“ hodnotí půlsezonu trenér Pavel Regásek.

Pelhřimov splnil nejen výkonnostní cíl, kterým bylo popředí tabulky, ale předvedl i solidní míru fotbalové atraktivity. Před vlastními fanoušky vyhrával, v sedmi zápasech nastřílel 27 gólů. V tomto směru má nejlepší bilanci z celé soutěže. „Jediným zklamáním pro mě byl zápas s Ledčí, v němž jsme nezvládli začátek. Ačkoliv jsme i v tomto utkání dali dva góly, tak Ledeč zaslouženě zvítězila,“ připomenul Regásek.

Pohled na druhou stranu hřiště už je méně radostný. Práce v defenzivě Pelhřimov stále nezdobí. Určitý pozitivní vývoj tu ale je. Na padesát inkasovaných branek, které tým tížily v předešlé sezoně, zaděláno není. „Není to ale ještě podle mých představ. V bránění máme stále velké rezervy. Tým, který má ambice hrát vyšší soutěž, nemůže za podzim dostat devatenáct branek,“ nebere si trenér servítky a pokračuje: „Chvilku jsme vzadu fungovali, ale pak jsme se asi uspokojili šestizápasovou šňůrou bez porážky. Začali jsme si asi myslet, že vše půjde hladce. Jenže pokud přijede poslední Přibyslav a dá nám tři góly, tak to dobře není. A nic na tom nemění fakt, že jsme vyhráli 4:3. Za to hráče chválit nemohu.“

Fotbalisté Nového Rychnova vedou III. třídu jen zásluhou lepšího skóre.
Béčko N. Rychnova těží především ze skvělého útoku

Pelhřimov prošel před sezonou velkou obměnou kádru. Osm nových hráčů přineslo nepochybně kvalitu, ale celkem logicky scházela souhra. „Pět týdnů v rámci letní přípravy nám na sehrání stačit nemohlo. Kdybychom trénovali pětkrát týdně, tak by to šlo asi rychleji. Jenže my jsme schopní se sejít třikrát, někdy jen dvakrát. To celý proces protahuje. Všechno si ale sedá, dokladem budiž poslední zápas s Velkým Meziříčím, v němž už jsme působili hodně kompaktním dojmem. Těším se na přípravu, kde snad přijde další posun tím správným směrem,“ je optimistický Pavel Regásek.

Zimní příprava by tak měla přinést jen minimum personálních změn. Jedna bude ale nutná. Brankář Dvořák bohužel dodržel slovo, které dal vedení týmu v létě, a z osobních důvodů končí. „Proto jsme před sezonou přivedli Lukáše Holického, který naše očekávání splnil. Rád bych měl k němu někoho z Pelhřimova, jenže v dorostu nám kvalita momentálně chybí. Musíme tedy hledat jiné řešení, ale nebude to snadné. Tím, že nenabízíme místo jedničky ale jen možnost o ni bojovat, ne každý na to bude slyšet,“ ví Regásek.

I když Pelhřimov před sezonou získal Pavla Bendu, který se podle očekávání stal nejlepším střelcem týmu, obsazení útoku také ještě dořešené nemá. „Chybí nám klasický hrot. Někdo, kým byli v minulosti Krtek, Liška nebo Martin Vaněk. Pokud se chceme posouvat výše, potřebujeme hráče schopného nastřílet dvacet gólů za sezonu,“ netají se touhou získat střelce Pavel Regásek.