Hosté přijeli se sérií patnácti výher. V divizi do té doby byli bez bodové ztráty. Na papíře se to jevilo jako snadná záležitost, ale domácí je dokázali šokovat.

„Hrálo se na umělé trávě, což asi soupeři moc nesvědčilo. Blansko mělo v prvním poločase více ze hry, ale pod nějakým tlakem jsme zase nebyli,“ popisoval první dějství trenér Humpolce Ján Kubík.

Přesto šel favorit do vedení 2:1 a zdálo se, že má situaci pod kontrolou. Jenže. „Přidali jsme na bojovnosti a povedlo se nám vyrovnat. Pak jsme dokonce dali gól na 3:2,“ pokračoval dál v ději zápasu.

Vedoucí gól obstaral Jan Pešek, který před sezonou přišel z Ledče nad Sázavou. „Gól to byl šťastný. Po rohu jsem hlavičkoval do skrumáže, míč se ke mně znovu odrazil a já to uklidil k tyči,“ popsal svou trefu.

Ilustrační foto
Humpolec šokoval, suverén byl rád za bod

To bylo v 85. minutě. Senzace byla v tu chvíli blízko. Blansko vsadilo vše na útok a v poslední minutě si došlo pro penaltu. V zápase už druhou a Bednář při ní znovu nezaváhal.

„Mrzí mě, že jsme to neudrželi. Vítězství opravdu nebylo daleko,“ litoval humpolecký trenér Kubík, ale ještě v téže větě smekl před svým týmem: „Fotbalově jsme navrch neměli, ale kluci to vynahradili bojovností. Tvrdě dřeli po celých devadesát minut, byl to krásný zápas. I bod je pro nás skvělý výsledek.“

Pocity radosti i zklamání se míchaly i v Janu Peškovi. „Asi si můžeme po takovém průběhu říkat, že nás to mrzí, že jsme to nedotáhli a nevyhráli, ale v naší situaci je i ten bod dobrý. Je to výborný start jara, máme se od čeho odrazit,“ připomenul, že Humpolec na jaře čekají urputné bitvy o záchranu soutěže.

Ilustrační foto.
V generálce byl lepší výsledek než hra